info@robinsrides.com
06-42969667
Di - Zo: 08.00 - 21.00 uur

Cycling Bootcamp Haarlem

De wielren training

De Cylcing bootcamp Haarlem brengt het spinnen weer naar buiten. Het is een uur individueel trainen op de racefiets, maar wel gezamenlijk met anderen. Alleen zo werk je aan je conditie. Dit houdt in dat je interval trainingen, steigerungen en andere tempo oefeningen gaat doen. Bij trainingen ga je in een groep met een trainer aan de slag, maar de oefeningen zijn individueel zodat je niet afhankelijk bent van het niveau van de groep. Je maakt het zo zwaar als jij wilt en aankunt. Alles om jou sterker en sneller te maken op de racefiets. Verhoog je VO2Max om ook buiten het fietsen te merken dat je fitter bent. Heb jij een leuke uitdaging waar je voor aan het trainen bent? Vertel het, dan krijg je persoonlijke tips!

wielren training cycling bootcamp

De oefeningen

Steigerung
Deze oefening kan bijvoorbeeld 5 minuten duren waarbij je na elke minuut iets harder gaat fietsen. Denk hierbij aan elke minuut twee km per uur harder; 26-28-30-32-34 km per uur.

Piramide 
Je bouwt binnen een blok je snelheid op en ook weer af; twee minuten 28, twee minuten 32, één minuut 36, twee minuten 32, twee minuten 28.

Interval Training
Tijdens de training worden gedeelten intensiever gefietst doormiddel van ingedeelde tijdblokken. Binnen een tijdblok wordt gewisseld van intensiteit en duur. Denk hierbij aan 5 tot 10 herhalingen van 2 minuten inspanning (ongeveer 90% van je hartslag) met 2 minuten rust. Maar dit kunnen ook langere tijdsblokken zijn.

Tabata
Hierbij gaan we bijvoorbeeld 20 seconden sprinten met maar 10 seconden rust. Wacht op het fluitje en je mag weer! 

Haasje over
Ook doen we spelletjes zoals haasje over, waarbij we in een lange rij fietsen en de achterste helemaal naar voren moet sprinten. Demarreren kun je leren!

Cadans
Als je sneller wilt worden, moet je een hoog aantal omwentelingen per minuut kunnen trappen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld 100 omwentelingen per minuut. Dit heet de cadans. Hiermee gaan we ook oefeningen doen.

Trainingstijden voor Cycling Bootcamp Haarlem

Vrijdag: 09.30 uur

Verzamelen bij Veerplas of andere locaties

Zaterdag: 09.30 uur
Verzamelen bij Veerplas of andere locaties.

Het is ook mogelijk bij groepen vanaf 7 personen op locatie training te krijgen. Dat kan voor de regio: Zuid Kennemerland, Haarlemmermeer, en IJmond.

Cycling Bootcamp Haarlem

Ontstaan door Indoor Spinning en Tacxen

Iedereen kent het wel: Indoor Spinning. Een zaal met een aantal rijen indoor spinning fietsen en een trainer die je aanspoort harder je best te doen. Soms nog met een virtueel beeld van de bergen. Heerlijke workout, waar je lekker van gaat zweten. Ook trainen op de Tacx is populair. Gerichte blokjes trainingen om sterker te worden. Maar buiten trainen is nog veel lekkerder. Daarom brengt Robin’s Rides het spinnen naar buiten met de Cycling Bootcamp Haarlem. Dezelfde zware fiets oefeningen, maar dan buiten in de frisse lucht met de prachtige natuur als omgeving en op je eigen racefiets of een geleende fiets. Buiten sporten in weer en wind is heel gezond! 

Reviews

Super route, goed geregeld!

Rated 5 out of 5
juli 6, 2022

Robin had een top route georganiseerd, alles wat netjes verzorgd. Aanrader!

Erik Gotjé

Mooie toertocht

Rated 4 out of 5
juli 6, 2022

Goed georganiseerde toertocht middels een gps route. Goed te volgen en geen problemen in de route. Koffie met een broodje en door over de Sallandse heuvelrug.

Arno Lensen

Mooie tocht

Rated 3 out of 5
juni 27, 2022

Het was een mooie tocht, jammer dat onze navigatie bij luttenberg het begaf en hebben zonder navigatie de route zogoed mogelijk aangepast en uitgereden. Dit was de 1e maal dat ik mee deed aan een toertocht en hebben wel de 73km aan getikt, afgesloten met een lekker koud pilsje bij camping de Noetseleberg. Bedank volgende X beter 🙂 Hopelijk komt onze eind foto nog ergens voorbij.

Rob Veldhuis

Weer in conditie

Rated 5 out of 5
oktober 13, 2021

Mijn conditie was ingezakt. Dankzij de prima en leuke trainingen van Robin voel ik dat mijn conditie snel weer verbeterd. Dat wordt hopelijk volgend jaar weer in de bergen fietsen voor mij.

Alex

Goede sfeer!

Rated 5 out of 5
april 29, 2021

Goed georganiseerd. De sfeer was relaxed. Allemaal leuke en enthousiaste mensen.

Harry

Wat vond jij ervan?